Bij Brumbos proberen wij zo duurzaam mogelijk te telen. Wij zien nml het nut er van in om zo goed mogelijk om te gaan met het milieu en de mens. Om dit aan te kunnen tonen zijn wij MPS A+ en SQ gecertificeerd. In 2018 gaan wij eraan werken om ook het MPS GAP certificaat te behalen.

Verwerking

Ilex21Onze producten worden aan huis verwerkt. Hiervoor hebben wij de beschikking over twee lengte sorteerders en een boslijn. Door deze machines kunnen we onze producten op een goede lengte sorteren en netjes bossen. Tevens kunnen we zo zorgen voor een zo kort mogelijke verwerking wat de kwaliteit ten goed komt. Als het product klaar is voor de veiling maar nog niet wordt verladen, plaatsen wij dit in de koelcel. Wederom voor behoud van de kwaliteit. Onze producten worden hoofdzakelijk afgezet op veiling Rhein Maas en Royal Flora Holland Rijnsburg.

De verwerking van onze producten doen wij voor het grootste gedeelte zelf. Mocht er echter een extra handje nodig zijn dan zorgt één van ons voor de eindkwaliteit en de ander is bij het bossen aanwezig. Wij hebben kwaliteit nml hoog in het vaandel staan. Bij drukte vragen wij wat extra hulp van een paar dames op oproepbasis of  uitzendkrachten.


Teelt

Ilex20Al onze teelten staan in de volle grond. Wij telen dus alles buiten en hebben geen kassen. Onze skimmia’s staan in de zomer in een schaduwhal daar het een schaduwplant is. In de winter is het schaduwdoek verwijderd. Daarnaast maken wij bij een aantal teelten gebruik van tunnels om de oogst te spreiden. Nadat de planten geoogst zijn worden deze echter weer verwijderd. De tunnels worden dan weer opgeborgen tot we ze de volgende keer nodig hebben. Dit geeft een netter en rustiger beeld op het veld.


Onkruid

KipEen ander veel voorkomend iets op het veld is onkruid. Een aantal teelten hebben in de loop der jaren zo’n dicht gewas gevormd dat het onkruid hier geen vat meer op heeft. Hier hebben we dan ook relatief weinig werk aan en kunnen normaal gesproken  met 1 tot 2 maal onkruid verwijderen per jaar volstaan. Tevens is er een groep planten die wij voorzien van biologisch afbreekbare folie. Ook hier is het voldoende om een paar maal per jaar onkruid te verwijderen. Bij de overige teelten proberen wij de onkruid druk met behulp van de schoffel (traktor/handmatig) te beheersen. Op het moment dat wij met onkruidmiddelen moeten gaan werken gebruiken wij een LVS lans. Hierdoor kunnen wij het middelen gebruik zo laag mogelijk houden.


Milieu

Hommel als bestuiverOp ons bedrijf staan redelijk veel besgewassen. Om een goede bezetting te krijgen maken wij dus gebruik van natuurlijke bestuivers. Buiten de reeds in het wild aanwezige hommels en bijen, huren wij ieder jaar weer een aantal bijenkasten bij een imker. Sinds een aantal jaren hebben wij goede ervaringen opgedaan met Bijenbestuiving Strijbos. Als wij gewasbeschermingactiviteiten moeten uitvoeren houden wij dan ook altijd rekening met onze ijverige medewerkers. Verder zetten wij roofmijten uit in de skimmia’s om hier een handje te helpen. Ook hebben wij kippen tussen de skimmia’s lopen om kleine schadelijke insecten te eten en een handje te helpen met onkruid wieden en de grond los te houden. Vanuit de natuur zien wij regelmatig lieveheersbeestjes in het gewas komen waar we dan ook zeer blij mee zijn.

wo 3 april 2019 15:34

Je kunt merken dat het voorjaar wordt. Alles begint weer goed te groeien of heeft dat al gedaan. De roseums liggen zo ongeveer 2 weken voor op het vorige jaar.

 
di 19 maart 2019 9:34

Nu het weer weer wat rustiger is hebben we weer tijd om verder te gaan met de tunnels. Voor de storm stonden er ook al maar een paar tunnels hebben zware klappen gehad. Toch hebben we hier nog wat van kunnen maken. Respect voor de herstel ploeg. De eerste foto's zijn hoe de tunnel er na de storm uit zag en daarna wat men er nog van heeft kunnen maken.

 
ma 18 februari 2019 9:42

Gezocht, hulp bij het oogsten, sorteren, veilingklaar maken van bloemen en snijheesters alsook andere veel voorkomende werkzaamheden. Wij zijn een vollegronds sierteeltbedrijf in Panningen. De piekperioden zijn vanaf half april tot half juni en vanaf augustus tot half december. Betaling geschied op basis van CAO open teelt. Voor meer info over ons bedrijf kun je kijken op onze site www.Brumbos.nl. Mocht je interesse hebben of vragen dan kun je die stellen via een pb of via ons e-mail adres.

 
zo 22 april 2018 13:03

En ook deze viburnum roseum is bijna klaar om naar de veiling te gaan.

 
za 21 april 2018 12:55

De red charm krijgt gewoon rode wangetjes van de zon