Slide 4

PIOENROZEN EN SNIJHEESTERS

DE MOOISTE BLOEMEN

Slide 3

PIOENROZEN EN SNIJHEESTERS

DE MOOISTE BLOEMEN

Slide 2

PIOENROZEN EN SNIJHEESTERS

DE MOOISTE BLOEMEN

Slide 1

PIOENROZEN EN SNIJHEESTERS

DE MOOISTE BLOEMEN

Bij Brumbos proberen wij zo duurzaam mogelijk te telen. Wij zien nml het nut er van in om zo goed mogelijk om te gaan met het milieu en de mens. Om dit aan te kunnen tonen zijn wij MPS A+ en SQ gecertificeerd. In 2018 gaan wij eraan werken om ook het MPS GAP certificaat te behalen.

Verwerking

Onze producten worden aan huis verwerkt. Hiervoor hebben wij de beschikking over twee lengte sorteerders en een boslijn. Door deze machines kunnen we onze producten op een goede lengte sorteren en netjes bossen. Tevens kunnen we zo zorgen voor een zo kort mogelijke verwerking wat de kwaliteit ten goed komt. Als het product klaar is voor de veiling maar nog niet wordt verladen, plaatsen wij dit in de koelcel. Wederom voor behoud van de kwaliteit. Onze producten worden hoofdzakelijk afgezet op veiling Rhein Maas en Royal Flora Holland Rijnsburg.

De verwerking van onze producten doen wij voor het grootste gedeelte zelf. Mocht er echter een extra handje nodig zijn dan zorgt één van ons voor de eindkwaliteit en de ander is bij het bossen aanwezig. Wij hebben kwaliteit nml hoog in het vaandel staan. Bij drukte vragen wij wat extra hulp van een paar dames op oproepbasis of  uitzendkrachten.

Teelt

Al onze teelten staan in de volle grond. Wij telen dus alles buiten en hebben geen kassen. Onze skimmia’s staan in de zomer in een schaduwhal daar het een schaduwplant is. In de winter is het schaduwdoek verwijderd. Daarnaast maken wij bij een aantal teelten gebruik van tunnels om de oogst te spreiden. Nadat de planten geoogst zijn worden deze echter weer verwijderd. De tunnels worden dan weer opgeborgen tot we ze de volgende keer nodig hebben. Dit geeft een netter en rustiger beeld op het veld.

Onkruid

Een ander veel voorkomend iets op het veld is onkruid. Een aantal teelten hebben in de loop der jaren zo’n dicht gewas gevormd dat het onkruid hier geen vat meer op heeft. Hier hebben we dan ook relatief weinig werk aan en kunnen normaal gesproken  met 1 tot 2 maal onkruid verwijderen per jaar volstaan. Tevens is er een groep planten die wij voorzien van biologisch afbreekbare folie. Ook hier is het voldoende om een paar maal per jaar onkruid te verwijderen. Bij de overige teelten proberen wij de onkruid druk met behulp van de schoffel (traktor/handmatig) te beheersen. Op het moment dat wij met onkruidmiddelen moeten gaan werken gebruiken wij een LVS lans. Hierdoor kunnen wij het middelen gebruik zo laag mogelijk houden.

Milieu

Op ons bedrijf staan redelijk veel besgewassen. Om een goede bezetting te krijgen maken wij dus gebruik van natuurlijke bestuivers. Buiten de reeds in het wild aanwezige hommels en bijen, huren wij ieder jaar weer een aantal bijenkasten bij een imker. Sinds een aantal jaren hebben wij goede ervaringen opgedaan met Bijenbestuiving Strijbos. Als wij gewasbeschermingactiviteiten moeten uitvoeren houden wij dan ook altijd rekening met onze ijverige medewerkers. Verder zetten wij roofmijten uit in de skimmia’s om hier een handje te helpen. Ook hebben wij kippen tussen de skimmia’s lopen om kleine schadelijke insecten te eten en een handje te helpen met onkruid wieden en de grond los te houden. Vanuit de natuur zien wij regelmatig lieveheersbeestjes in het gewas komen waar we dan ook zeer blij mee zijn.

PIOENROZEN

Pioenen, ook wel bekend onder de naam “Pfingst Rosen” is een seizoensproduct. Ze zijn namelijk maar in een beperkte periode van het jaar te verkrijgen.

SNIJHEESTERS

Definitie: Heesters die speciaal gekweekt worden om takken af te knippen.